VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Maia Sandu a primit premiul pentru curaj și calitățile de lider

Președinta Maia Sandu, a participat pe 29 august la Forumul Strategic de la Bled, Slovenia. Șefa statului a avut mai multe întrevederi cu omologi, miniștri și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. În cadrul evenimentului, Președinta Sloveniei și gazda evenimentului, Nataša Pirc Musar, i-a oferit Președintei Maia Sandu Premiul „Bled Strategic Forum Distinguished Partner”.

Conform organizatorilor, distincția este o recunoaștere a curajului și calităților de lider demonstrate de Maia Sandu în parcursul european al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Președinției, în marja forumului, șefa statului a avut o serie de discuții și întrevederi, printre care cu Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar,Președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou,  Secretarul General al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Helga Maria Schmid, Ministra Afacerilor Externe a Canadei, Mélanie Joly și cu Ministra Franței pentru Europa, Laurence Boone.  

În dialogul cu partenerii externi, Președinta Maia Sandu a declarat că Moldova avansează în realizarea mai multor reforme ambițioase, care să accelereze procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. 

Forumul Strategic de la Bled este o platformă globală pentru generarea de idei și schimbul de opinii despre societatea contemporană și viitorul său. Este dedicat creării unei lumi durabile, oferind viziuni și soluții strategice pentru cele mai stringente probleme.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.