VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarul Frauda Bancară: O persoană care ar fi obținut credit de 1,3 milioane de lei, reținută de CNA

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) anunță că au reținut pe 25 octombrie o persoană, anunțată în căutare, învinuită de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în cauza numită generic ”Frauda Bancară”.

Potrivit CNA, bănuitul ar fi obținut în 2011, în coparticipare cu alte persoane, un credit de la Banca de Economii, însușindu-și prin escrocherie 1 300 000 de lei. La data de 4 octombrie 2023, pe numele învinuitului a fost eliberat un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Centrul Anticorupție anunță că bărbatul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore și urmează a fi cercetat pentru infracțiunile care i se incriminează.

Începând cu anul 2020 și până în septembrie curent, procurorii au finalizat urmărirea penală în 12 episoade din dosarul frauda bancară. În cauzele penale trimise în judecată 17 persoane au statut de inculpat. Printre aceștia se numără fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, oligarhul fugar Ilan Șor și ex-deputatul Vladimir Andronachi. Valoarea bunurilor pe care au fost puse sechestru în dosarul frauda bancară se estimează la circa 7,5 miliarde de lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.