VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dosarul ANSA Giurgiulești: Șapte persoane au fost plasate în arest la domiciliu și patru – sub control judiciar

Judecătorii de instrucție s-au expus asupra demersurilor procurorilor privind arestarea celor 11 persoane, reținute de Centrul Național Anticorupție (CNA) în dosarul ANSA, Giurgiulești. Magistrații i-au plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, pe șeful Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și pe șase subalterni, iar în privința a patru inspectori a fost aplicat controlul judiciar.

Conform CNA, în privința arestaților la domiciliu, instanța a dispus Biroului de probațiune aplicarea brățării de monitorizare.

Amintim că, șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA și 10 subalterni au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție în mai multe dosare, pornite pe fapte de corupție. Cele 11 persoane au fost reținute pe 30 martie, în urma perchezițiilor efectuate la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al ANSA, în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă.

Funcționarii sunt învinuiți de perceperea plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru a facilita introducerea în țară a diferitor produse în lipsa actelor permisive

Potrivit materialelor acumulate, sumele obținute per tură se ridicau la 15 mii de lei – bani percepuți la posturile de traversare a frontierei de stat Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați. Mai multe sume de bani, în diferită valută, au fost ridicate în cadrul perchezițiilor.  

Citește și: 11 angajați ai ANSA, reținuți: Ar fi primit mită pentru a permite introducerea în țară a produselor alimentare de proastă calitate

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.