VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gaz mai ieftin pentru Transnistria: Moldovagaz anunță cu ce preț va cumpăra gazele naturale de la Gazprom în aprilie

În luna aprilie, Moldovagaz va plăti mai puțin pentru gazele naturale cumpărate de la Gazprom. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

Potrivit acestuia, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de furnizorul rus Gazprom către Republica Moldova va fi de 673 de dolari pentru 1.000 de metri cubi.

”În luna aprilie, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de Gazprom Republicii Moldova, ținând cont de puterea calorică, va fi de 673 de dolari per mia de metri cubi. Întregul volum de gaz de la furnizorul rus va fi direcționat către nevoile SRL Tiraspoltransgaz”, a scris Ceban.

Amintim că pe 3 decembrie, Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice pentru luna decembrie cu MGRES, iar în schimb, Chișinăul a livrat volumele de gaze rusești către regiunea transnistreană.

Ulterior, la data de 27 decembrie contractul a fost prelungit și este valabil și pentru luna aprilie.

Potrivit așa-ziselor autorități de la Tiraspol, concernul rus „Gazprom” va furniza regiunii transnistrene gaze naturale în valoare de 5,7 milioane de metri cubi de gaze pe zi.

La rândul său, MGRES își asumă obligația de a furniza energie electrică pentru a satisface necesitățile Republicii Moldova, la nivelul indicatorilor medii zilnice din luna precedentă. Costul energiei electrice va rămâne același.

Menționăm că conform contractului cu Gazprom, Moldovagaz este obligată până în data de 20 a fiecărei luni să plătească gazul pentru luna anterioară, dar şi să achite un avans pentru luna în curs.

Pe durata contractului, de la 1 octombrie 2021 şi până acum, Gazprom a ameninţat de două ori că va suspenda livrările de gaze în caz de întârziere a plăţilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.