VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

11 angajați ai ANSA, reținuți: Ar fi primit mită pentru a permite introducerea în țară a produselor alimentare de proastă calitate

11 angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) care activau la postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești, reținuți ieri într-un dosar de corupție, s-au ales cu sume importante de bani de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală, pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Astfel, în schimbul plăților ilicite, funcționarii ar fi facilitat introducerea în țară a diferitor produse alimentare de proastă calitate.

În urma perchezițiilor efectuate la 30 martie, la postul de frontieră al ANSA de la Giurgiulești, ofițerii Centrului Național Anticorupție au ridicat mijloace bănești în valută diferită: 13 625 de euro, 1 320 de dolari, 148 000 de lei, 5 300 de lei românești, 30.600 de hrivne, 1000 de lire sterline, 760 de lire turcești și 1 200 de ruble rusești.

Totodată, au fost ridicate telefoanele mobile ale bănuiților, dar și mai multă tehnică de calcul.

Astăzi, procurorii anticorupție urmează să depună demersuri prin care vor solicita arestarea preventivă a celor 11 persoane reținute.

Amintim că la 30 martie, Ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție au efectuat percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al ANSA în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.