VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, la ședința Platformei Anticorupție: Grupările corupte încearcă să oprească eforturile de a reforma justiția

Grupările corupte încearcă să obstrucționeze reforma justiției și încercările de a-i atrage la răspundere pe cei care au furat țara. Este declarația făcută de premierul Dorin Recean în cadrul celei de-a doua ședință a Platformei Anticorupție, ce a avut loc la Ministerul Justiției.

„Corupția este o amenințare directă la adresa democrației și securității noastre naționale. Vedem asta și prin activitatea grupărilor corupte, care încearcă să oprească eforturile noastre de a reforma justiția și de a-i trage la răspundere pe cei care au furat țara. Sarcina noastră este să ne consolidăm eforturile, pentru ca legea să se aplice egal pentru toți”, a declarat premierul Dorin Recean.

În cadrul întrunirii s-a discutat și despre viziunile privind politicile anticorupție, schimbările legislative din ultimii ani și necesitatea coordonării acțiunilor în contextul agendei europene.

 Platforma Anticorupție este un organ consultativ în domeniul anticorupție și al celor conexe corupției, creat pe lângă Ministerul Justiției. Aceasta a fost constituită pentru eficientizarea procesului de coordonare a politicilor în domeniu, implicarea activă a autorităților și instituțiilor în soluționarea problemelor, dar și pentru a facilita comunicarea și cooperarea interinstituțională. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.