VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia renunță la exportul de benzină pentru jumătate de an

Autoritățile centrale ale Rusiei au anunțat, azi, interdicții de export pentru benzină, în condițiile în care regimul de la Kremlin vrea să mențină prețurile stabile după creșterea cererii în domeniul agricol și să poată să-și ducă la bun sfârșit lucrările de mentenanță la rafinării, relatează Reuters.

Agenția scrie că prețurile interne de consum ale benzinei sunt un subiect sensibil pentru șoferi și pentru fermieri, în condițiile în care liderul rus Putin vrea să nu-i supere prea tare pe ruși înainte de alegerile prezidențiale din martie.

Exporturile de gaze, petrol și produse din petrol sunt de departe cele mai profitabile pentru regimul de la Kremlin, o importantă sursă de venituri pentru a finanța războiul sângeros din Ucraina.

Anterior, Rusia a interzis exporturile de benzină în perioada septembrie-noiembrie 2023, pentru a atenua deficitul de combustibil şi creşterea preţurilor pe plan intern. Doar patru state ex-sovietice, Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan, au fost exceptate.

De data aceasta, interdicţia nu va fi extinsă la ţările din Uniunea Economica Eurasiatică, Mongolia, Uzbekistan şi două regiuni care şi-au proclamat independenţa faţă de Georgia şi sunt sprijinite de Rusia: Abhazia şi Osetia de Sud. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.