VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dorin Recean: „La Chişinău încă nu cad rachete datorită ucrainenilor, dar R. Moldova este atacată hibrid”

La Chişinău încă nu cad rachete, asta datorită ucrainenilor, dar Republica Moldova este atacată hibrid, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani, organizat la Bucureşti.

„Republica Moldova este atacată hibrid. La Chişinău încă nu cad rachete, asta datorită ucrainenilor, dar Republica Moldova este atacată hibrid - propagandă, atacuri cibernetice, proteste plătite pentru a provoca şi a destabiliza Republica Moldova, ură interetnică promovată activ de canale ruseşti şi aşa mai departe", a afirmat Recean.

În acest sens, a adăugat el, a fost consolidată capacitatea instituţiilor din Republica Moldova pentru a face față acestor provocări.

„Am văzut (crimele de la - n.r.) Bucea, am văzut Irpin şi atunci ne-am dat seama că noi am crezut că am rezolvat o problemă în Al Doilea Război Mondial, dar ne-am trezit că nu am rezolvat-o. Astăzi, pacea şi securitatea este asigurată de Ucraina şi trebuie să mulţumim Ucrainei şi ucrainenilor, pentru că luptă îndârjit şi luptă cu dedicaţie şi apără Republica Moldova în primul rând, dar şi Europa, apără şi sistemul autentic de valori democratice în care noi toţi vrem să trăim”, a spus șeful Executivului.

Dorin Recean a menționat și despre eforturile autorităților în consolidarea capacităților de apărare și securitate.

„R. Moldova a făcut un salt enorm în ceea ce privește statutul de neutralitate, și am înțeles că statutul de neutralitate nu poate să te apere acolo unde el nu este respectat. Anume Rusia nu respectă acest statut. Societatea acum este într-o discuție serioasă în ceea ce privește capacitatea noastră de apărare care trebuie consolidată. R. Moldova a crescut și practic a dublat bugetul pentru apărare și are un plan clar de creștere a capacității de apărare”, a punctat premierul Dorin Recean.

Citește și: Dorin Recean: R. Moldova nu mai folosește gaze și energie electrică rusești. Am reușit, datorită UE și României


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.