VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Bacșiș obligatoriu în restaurantele și barurile din Rusia pentru susținerea războiului

Fiecare client al localurile de agrement și de alimentație publică din Rusia va plăti indirect pentru susținerea mașinării de război. Cel puțin asta își doresc deputații Partidului Comunist din Rusia, care au înregistrat un proiect de lege în acest sens.

Documentul parlamentarilor prevede introducerea unei taxe de 1% din fiecare bon de plată în restaurante, baruri și cluburi de noapte, ce ar urma să fie percepută pentru susținerea participanților la ”operațiunea militară din Ucraina”, transmite ziua.md cu referire la presa rusă.

Autorii documentului, deputații Mihail Matveev și Veaceslav Marhaev, propun ca virarea acestor plăți să se facă fără aplicarea comisioanelor bancare.

Decretul privind crearea unui fond de stat pentru sprijinirea participanților la război a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin la începutul lunii aprilie 2023.

Amintim, o analiză a cercetătorului Janis Kluge din cadrul Institutului German pentru Probleme de Securitate Internațională arată că, zilnic, Rusia cheltuie peste 340 de milioane de euro pentru întreținerea mașinării de război. Iar de la începutul agresiunii suma ar fi de peste 3 trilioane de ruble.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.