VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dorin Recean, la Adunarea „Moldova Europeană”: „Alături de peste 80 de mii de oameni spunem lumii că noi suntem Europa”

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean a participat duminică, 21 mai, la Adunarea „Moldova Europeană”. Șeful executivului, alături de peste 80 de mii de oameni a spus lumii că Republica Moldova este europeană iar moldovenii sunt europeni.

„Azi ne-am adunat să afirmăm dorința noastră de a fi parte din Europa unită. În ultimii doi ani am avansat rapid pe calea integrării europene. Am obținut statutul de țară candidat. Am obținut pentru producătorii și transportatorii noștri noi căi și avantaje pentru comerțul cu UE. Am obținut suport financiar pentru ca fiecare familie să treacă mai ușor de criza energetică provocată de Rusia.

Suntem în plin proces de pregătire a demarării negocierilor de aderare, un moment deosebit de important. Prin acest proces, ne alăturăm altor țări precum România, Polonia, Croația și țările Baltice, care au beneficiat de un puternic impuls de dezvoltare. Lucrăm ca să capacităm Guvernul să negociem eficient și țara noastră să fie pregătită pentru schimbări majore”, a scris premierul pe o rețea de socializare.

Șeful guvernului a menționat că Moldovenii aspiră la valorile europene, la o economie stabilă și la un nivel de trai mai înalt. Potrivit lui, aderarea Moldovei la Uniunea Europeană va fi o recompensă binemeritată pentru progresul și angajamentul continuu al cetățenilor acestei țări în a construi o societate europeană modernă și prosperă.

„Astăzi, după mai bine de 30 de ani de incertitudini și controverse, spunem răspicat ce vrem și încotro ne îndreptăm. Alături de peste 80 de mii de oameni, suntem la Adunarea „Moldova Europeană” și spunem lumii că noi suntem Europa. Republica Moldova este europeană. Noi suntem europeni.

Noi, cetățenii Republicii Moldova, am aprobat azi rezoluția prin care spunem că Aderarea la Uniunea Europeană este drumul ales cu fermitate de Republica Moldova”, a declarat prim-ministru Recean.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.