VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, discuție cu președinta Republicii Elene: Începutul negocierilor de aderare la UE, printre subiectele abordate

Modalitățile de impulsionare a cooperării bilaterale în domenii, precum economia, sănătatea, cultura, energia și protecția socială au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președinta Republicii Elene, Ekaterini Sakellaropoulou. 

Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii au mai vorbit despre începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și importanța sprijinului statelor membre ale blocului comunitar. 

Susținerea pe care am primit-o până acum ne motivează să continuăm reformele pe care le implementăm acasă, în beneficiul cetățenilor noștri, și să contribuim la pacea și securitatea regiunii”, a precizat șeful Executivului. 

Totodată, premierul Dorin Recean și șefa statului elen au discutat despre realizarea proiectelor comune, avantajoase pentru cetățenii din ambele țări, și extinderea relațiilor bilaterale. 

În prezent, Republica Moldova și Republica Elenă au semnate 27 de tratate internaționale care reglementează următoarele domenii: servicii aeriene, cooperarea economică, tehnologică și științifică, promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, aspectele consulare, securitatea socială, evitarea dublei impuneri, cooperarea în domeniul culturii, educației, administrația vamală, turismul și readmisia.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.