VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Doresc să învețe limba română: Peste 5 mii de persoane s-au înscris la cursurile gratuite

Peste 5100 de persoane s-au înscris deja la cursurile gratuite de limbă română, care vor fi oferite de Ministerul Educației și Cercetării. Cursurile vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în mai multe regiuni din Republica Moldova.

Menționăm că programul este destinat persoanelor care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero.

Înscrierea la program este deschisă până pe data de 26 mai 2023 și se face prin completarea unui formular online, accesând următorul link: https://ctice.md/cursuri_limba_romana/formular/

La finele cursului de învățare a limbii române, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Programul național privind învățarea limbii române a fost aprobat de Guvern și se va desfășura pe parcursul anilor 2023-2025. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.