VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Donație din Austria: IGSU a primit 5 unități de tehnică de intervenție

IGSU a primit 5 unități de tehnică de intervenție din partea pompierilor voluntari din din regiunea Vorarlberg, Republica Austria.

Ceremonia de transmitere a tehnicii auxiliare de intervenție în situații excepționale a avut loc astăzi, 4 octombrie.

Conform IGSU, cele cinci unități de tehnică vor suplini servantele de luptă în subdiviziunile teritoriale din cadrul IGSU din raioanele Anenii Noi, Edineț, Strășeni, dar și Direcția situații excepționale din municipiul Chișinău.

O autospecială va fi utilizată în misiuni de serviciu de salvatorii și pompierii voluntari din comuna Căpriana a raionului Strășeni. Autospecialele auxiliare vor fi utilizate pentru asigurarea necesităților logistice și celor de transportare a echipamentului specializat pentru realizarea intervențiilor de stingere a incendiilor și de descarcerare, precum și pentru instituirea statului major.

Șeful IGSU, Oprea Alexandru, a mulțumit pompierii voluntari din Austria pentru cooperarea benefică pe parcursul a zece ani, care contribuie la siguranța cetățenilor și la dezvoltarea voluntariatului în Republica Moldova.

Prezent la eveniment, șeful delegației pompierilor voluntari din Austria, Kohler Johannes Michael, a subliniat că cooperarea reciprocă și benefică care durează de 10 ani este un pas spre un viitor mai bun.

Menționăm că donația din partea Organizației pompierilor voluntari din Austria a fost realizată în cadrul proiectului сu genericul “Autospecialele pentru Republica Moldova” și are drept scop promovarea voluntariatului, schimbul de experiență, precum și instruirea efectivului Inspectoratului în domeniul de intervenție la incendii. În baza programului de colaborare între IGSU și pompierii voluntari din Austria care durează de 10 ani, în țara noastră au fost aduse 60 de autospeciale care sunt utilizate zilnic în misiunile de salvare de subdiviziunile Inspectoratului și posturile de salvatori și pompieri voluntari din Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.