VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Criza gazelor. Mureșan: Trebuie să creștem sprijinul pentru Republica Moldova

”Nu trebuie să cădem pradă șantajului cu livrările de gaz. Trebuie să creștem sprijinul pentru țări din UE, dar și din Vecinătatea estică, precum Republica Moldova, care sunt șantajate de Federația Rusă cu livrările și prețurile la gaz”. De această opinie este europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Mureșan menționează că ”UE trebuie să crească sancțiunile împotriva Rusiei pentru a-l determina pe Vladimir Putin să se retragă definitiv și necondiționat din Ucraina”.

”Rușii fug de războiul lui Vladimir Putin! De când Federația Rusă a anunțat mobilizarea rezerviștilor, mai mulți cetățeni din Rusia au părăsit țara (360.000) decât numărul de rezerviști pe care Vladimir Putin spera să-i trimită la luptă (300.000).

Trupele ucrainene s-au descurcat admirabil în fața armatei active a Rusiei. În acest moment, Ucraina recuperează orașele invadate de Vladimir Putin.

Dictatorul de la Kremlin știe că nu poate să reia ofensiva în Ucraina cu puținii rezerviști pe care îi va obliga să meargă în calea trupelor ucrainene.

Federația Rusă trage de timp în acest război și, în paralel, continuă șantajul privind livrările de gaz în UE și în țările din vecinătate pentru a forța un deznodământ favorabil lui Putin și apropiaților lui.

Noi, Uniunea Europeană, nu trebuie să îi permitem acest lux. Din contră, este momentul să îl presăm prin sancțiuni mai dure în următoarele luni, inclusiv prin introducerea unei plafonări ale prețurilor la importul de gas dinspre Federația Rusă.

Nu trebuie să cădem pradă șantajului cu livrările de gaz. Trebuie să creștem sprijinul pentru țări din UE, dar și din Vecinătatea estică, precum Republica Moldova, care sunt șantajate de Federația Rusă cu livrările și prețurile la gaz.

Trebuie să-l constrângem pe Vladimir Putin să accepte ca unic deznodământ al războiului retragerea necondiționată din toate teritoriile ucrainene ocupate și încheierea războiului”, a scris politicianul.

Gazprom a limitat cu 30% livrările de gaze naturale către R. Moldova în luna octombrie

Menționăm că MoldovaGaz a primit de la Gazprom confirmarea parțială a volumelor de gaze pentru luna octombrie.

Potrivit ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, gigantul rus a limitat cu 30% livrările de gaze către țara noastră.

”Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a anunțat Andrei Spînu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.