VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Doi executori judecătorești au rămas fără licențe. Litvinenco: Sper că bătaia de joc față de oameni va fi oprită

Executorii judecătorești George Boțan și Nicolae Pașa au rămas fără licențe. Despre aceasta anunță pe o rețea de socializare, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care subliniază că a semnat două ordine în acest sens.

Potrivit ministrului, cei doi executori judecătorești ”au încălcat în mod grosolan legislația, atribuțiile lor și nu au respectat hotărâri ale instanțelor de judecată”.

Am emis astăzi ordinele de retragere a licențelor și de încetare a activității executorilor judecătorești George Boțan și Nicolae Pașa. Acestea au la bază deciziile colegiului disciplinar prin care s-a constatat că acești doi executori au încălcat în mod grosolan legislația, atribuțiile lor și nu au respectat hotărâri ale instanțelor de judecată. Sper ca deciziile date să fie un semnal clar că ilegalitățile și bătaia de joc față de oameni să fie oprite, iar persoanele cărora le-au fost delegate niște atribuții ale statului, cum ar fi executori judecătorești și alte profesii juridice, urmează să activeze doar în conformitate cu legea și cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului”, a scris Litvinenco.

Precizăm că cei doi executori judecătorești au fost implicați în mai multe scandaluri. George Boțan a rămas de mai multe ori fără licență, dar aceasta era restabilită în instanță. Potrivit jurnal.md, cei doi au lăsat fără apartamente și bunuri mai multe familii. Într-un caz, Paşa este acuzat că a scos din casă, în plin iarnă, o familie cu copii mici şi o bătrână.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.