VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

58 de grădinițe din Chișinău, dotate cu materiale educaționale și jucării cognitive oferite de UNICEF

Un număr de 58 de instituții preșcolare din municipiul Chișinău au fost dotate cu materiale promoționale, jucării cognitive, seturi Lego și Duplo oferite de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Astfel, peste 13 mii de copii cu vârsta de până la șase ani, atât din Moldova cât și Ucraina, vor avea parte de un mediu favorabil de învățare și joacă.

Setul de materiale didactice și interactive fac parte din Programul UNICEF pentru educația timpurie a copilului și este conceput pentru a oferi o gamă largă de activități, cum ar fi desenatul, scrisul, povestitul, calculul numeric etc. – ajutând copiii să dobândească calități de bază și să se dezvolte în timp ce se joacă. Totodată, setul respectiv contribuie la integrarea copiilor din Ucraina și realizarea coeziunii sociale dintre comunitățile gazdă și refugiați.

Menționăm că UNICEF a achiziționat un lot de 600 de seturi educaționale pentru a facilita integrarea copiilor refugiați din Ucraina în instituțiile preșcolare din țară și în spațiile prietenoase copiilor din cadrul centrelor pentru acomodarea refugiaților.

În prezent, 856 de copii refugiați din Ucraina sunt înscriși în instituțiile de învățământ din capitală, dintre care 545 de elevi – în instituțiile de învățământ primar și secundar și 311 în instituțiile de educație timpurie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.