VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Detalii despre perchezițiile de la cele patru companii importatoare de carne

12 percheziții au fost efectuate de către angajații Direcției investigații complexe a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, la patru companii de importare și comercializare a cărnii. Oamenii legii susțin că reprezentanții celor patru companii ar fi pus în vânzare în mod conștient produse periculoase pentru clienți și ar fi acționat în cadrul unui grup criminal organizat.

Perchezițiile au vizat depozitele frigorifice cu circa 480 tone de carne, oficiile companiilor și automobilele acestora. În rezultat, au fost ridicate acte contabile, înscrisuri de ciornă și dispozitive electronice.

Acestea vor fi cercetate și coraportate la rezultatele expertizelor solicitate de procurorii PCCOCS de la angajații Agenției Naționale Siguranța Alimentelor (ANSA) și ai Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare, care au prelevat mostre din loturile de carne vizate.

Ulterior, vor fi audiați responsabilii din cele patru companii, care potrivit datelor din dosar ar fi pus în vânzare în mod conștient produse periculoase pentru clienți și ar fi acționat în cadrul unui grup criminal organizat.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.