VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Doi candidați la funcții în CSM, propuși de Parlament, au promovat evaluarea

Doi candidați propuși de Parlament la funcții în CSM, au promovat evaluarea. Potrivit Comisiei Pre-Vetting, este vorba despre magistrații Tatiana Ciaglic și Ion Guzun.

Deciziile Comisiei au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, în cazul dat Parlamentul.

Tatiana Ciaglic și Ion Guzun au anunțat că acceptă publicarea deciziilor, care vor fi plasate pe pagina web a Comisiei.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Pre-Vetting a încheiat audierea candidaților non-judecători la funcții în CSM, rămași concurs. Din cei 12 candidați cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, incluși în lista transmisă Comisiei Pre-Vetting de Parlament, la audieri au participat șapte candidați, întrucât doi s-au retras din concurs, alți doi nu au depus la timp declarația pentru 5 ani, nepromovând astfel evaluarea, iar un candidat a solicitat să fie evaluat fără a participa la audieri.

Prin urmare, până în acest moment, doi candidați au promovat evaluarea, patru candidați nu au promovat evaluarea, iar alți cinci candidați așteaptă deciziile Comisiei Pre-Vetting pentru a putea deveni eligibili pentru o funcție de membru în CSM.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.