VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Alegeri în Găgăuzia: CEC anunță care sunt condițiile de susținere a candidaților la funcția de bașcan

La data de 30 aprilie 2023 în Găgăuzia vor fi organizate alegeri pentru funcția de Guvernator (Bașcan). În acest sens, CEC prezintă modul și condițiile de susținere financiară de către partidele politice a candidaților.

Astfel, în susținerea candidatului pentru funcția de Guvernator (Bașcan), înregistrat de către Consiliul Electoral Central al Găgăuziei, partidele politice pot transfera mijloace financiare proprii, în limitele stabilite de actele normative regionale din UTA Găgăuzia.

Confirmarea deținerii pe contul partidului, a mijloacelor financiare la data începerii campaniei electorale sau a perioadei de colectare a semnăturilor, se face în condiția prezentării raportului financiar la CEC în care se indică datele prevăzute la art. 58 alin. (1) din Codul electoral.  

Candidații independenți cu statut de concurent electoral, precum și grupurile de inițiativă constituite pentru colectarea semnăturilor în susținerea acestora, prezintă Consiliului Electoral Central al Găgăuziei rapoartele privind veniturile acumulate și cheltuielile efectuate în campania electorală, precum și în perioada de activitate a grupurilor de inițiativă, în conformitate cu regulile stabilite de actele normative regionale din UTA Găgăuzia.

Partidele politice care vor face uz de dreptul de a susține financiar un candidat pentru funcția de Guvernator (Bașcan) al Găgăuziei, vor include cheltuielile suportate din conturile partidului la rubrica corespunzătoare ”Cheltuieli în campania electorală” din raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2023, care urmează a fi prezentat Comisiei Electorale Centrale până la 15 iulie 2023. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.