VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Veteranii de război vor primi distincția MAI „Vulturul de Aur”. Proiectul, aprobat de Executiv

Persoanele civile care au statut de veteran de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova sau la misiuni speciale, desfășurate în acest scop, vor putea primi Medalia „Vulturul de Aur” a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

Conform MAI, aprobarea proiectului va contribui la oferirea unui omagiu de recunoștință a statului și a societății față de meritele deosebite ale veteranilor de război care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, inclusiv prin prisma Programului naţional de acţiuni consacrate Anului recunoştinţei faţă de veteranii de război, participanţi la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 59/2022.

Potrivit datelor de care dispune MAI, la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova au participat aproximativ 5000 de voluntari din raioanele limitrofe și localitățile zonei unde au avut loc aceste acțiuni: Dubăsari – 800 persoane; Criuleni – 300 persoane, Anenii Noi – 600 persoane, Căușeni – 3200 persoane, Ștefan Vodă – 160 persoane.

Până în prezent, distincția se oferea doar veteranilor Ministerului Afacerilor Interne. 

Modificările adoptate de Guvern:

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.