VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

DOC/ Riscă să rămână fără funcție și cu bunurile confiscate. Consilier municipal, constatat cu avere nejustificată de aproape 3 milioane de lei

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că a emis act de constatare pe numele consilierului municipal din Comrat, Stepan Cara, constatându-se încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, fiindu-i identificată o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 2.844.032 lei pentru perioada 01.08.2016-23.05.2022.

ANI afirmă că persoana supusă controlului a recepționat în luna martie 2023 solicitarea inspectorului de a prezinta explicații și informații privind eventuala diferență substanțială stabilită, însă aceasta nu a dat curs solicitării  și nu s-a folosit de dreptul de a-și expune punctul de vedere până în prezent.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, va fi sesizată autoritatea competentă în vederea încetării mandatului de consilier. De asemenea acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv funcția de consilier, pe o perioadă de 3 ani.

Totodată, ANI susține că va transmite prezenta cauză în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

În vederea determinării existenței elementelor unei infracțiuni, actul de constatare și informațiile acumulate în cadrul controlului urmează a fi remise organului de urmărire penală conform competenței.

De menționat că, consilierul municipal are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

AC71 by Sylvia Pusca on Scribd

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.