VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

”Apă-Canal Chișinău”, salvată de pene de curent

Întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău” va putea fi conectată neîntrerupt la sursele de energie electrică, iar penele grave de curent nu vor afecta în niciun fel activitatea companiei. Statele Unite a donat trei generatoare cu o capacitate mare, în valoare de 157 de mii de dolari, pentru a asigura fiabilitatea instituției.

Cel mai mare generator a fost amplasat la Stația de Tratare a Apei, altul la oficiul central al întreprinderii, iar un generator va fi mobil și va putea fi folosit la toate obiectivele strategice ale companiei în cazul unor defecțiuni.

Echipamentele au fost procurate prin intermediul Proiectului USAID Securitate Energetică a Republicii Moldova (MESA) pentru a depăși criza energetică, cauzată de războiul din Ucraina.

Precizăm, USAID, prin intermediul proiectului Securitatea Energetică, a investit 1,3 milioane de dolari pentru procurarea a 53 de generatoare pentru situații de urgență. Acestea vor ajunge la 22 de spitalele, dar și ”Moldelectrica”, ”Termolectrica”, CET-Nord și ”Apa-Canal Chișinău”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.