VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Numărul de firme cu statut de ÎMM, care permite accesarea asistenței de dezvoltare, va crește

Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii, care ajustează valorile ce servesc drept criterii pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii. Ca rezultat, numărul firmelor înregistrate în calitate de ÎMM va crește cu cel puțin 805 companii. Acestea vor putea beneficia de oportunități suplimentare de susținere din partea statului, dar și la nivel internațional.

Modificările prevăd dublarea pragurilor cifrei de afaceri pentru atribuirea statutului de întreprindere micro, mică și mijlocie. Astfel, întreprindere micro va fi considerată firma care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 18 milioane de lei sau deține active totale de până la 18 milioane lei. În legislația în vigoare acest plafon este de 9 milioane de lei. Întreprinderile mici vor fi acelea care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 50 de milioane de lei sau dețin active de până la 50 de milioane de lei, în loc de 25 de milioane de lei cum este în prezent. Respectiv, pentru  întreprinderile mijlocii aceste cifre ar urma să crească de la 50 de milioane până la 100 de milioane de lei.

Proiectul votat de Parlament:

De asemenea, se propune eliminarea limitelor de jos ale numărului salariaților pentru clasificarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Secretara Comisiei economie, buget și finanțe, Valentina Manic, a salutat inițiativa de facilitare a eligibilității firmelor pentru atribuirea statutului de ÎMM, care presupune diverse beneficii pentru companii. De asemenea, a fost remarcat faptul că legea va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, fiind așteptată de agenți economici.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii urmează a fi aprobat în lectura a doua

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.