VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Noi decizii CSE: Peste 1,3 milioane de lei vor fi alocate pentru o școală din Edineț și două centre de plasament

Peste 1,3 milioane de lei vor fi alocate, din Fondul de intervenție al Guvernului, pentru lichidarea consecințelor provocate de calamitățile naturale recente. Decizia a fost aprobată, astăzi, la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Astfel, circa un milion de lei va fi distribuit pentru reparația acoperișului Gimnaziului „Viorel Prisăcaru” din satul Gaspar, raionul Edineț. Peste 205 mii de lei vor fi alocate centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din comuna Brînzeni, raionul Edineț, și 49 de mii de lei – centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din comuna Bădiceni, raionul Soroca, pentru reparația acoperișurilor distruse de ploile puternice.

Tot astăzi, membrii CSE au abrogat un șir de derogări anterioare de la Regulamentul cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie, ca urmare a instituirii Sistemului Informațional „Vulnerabilitate Energetică” și a rectificărilor în Regulament, efectuate anterior de Cabinetul de miniștri.

De asemenea,  Republica Moldova va renunța la un șir de măsuri, aprobate anterior, în vederea reducerii consumului de energie, în contextul normalizării situației în acest sector. Este permisă reconectarea havuzurilor, vitrinelor, a iluminatului decorativ, arhitectural și publicitar, iar întreprinderile cu proces de producere energofag vor reveni la un program normal de activitate. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.