VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție! Poliția avertizează cetățenii privind o nouă schemă de escrocherie, folosind numele autorităților publice

Inspectoratul General al Poliției atenționează cetățenii că, pe adresele electronice este distribuit un mesaj cu conținut fals, folosind numele autorităților publice. Potrivit oamenilor legii, infractorii cibernetici expediază citaţii false folosind adresele de e-mail ale victimelor și cer destinatarilor să furnizeze diverse informații, dar și mijloace financiare.

În context, Poliția îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să verifice orice informație primită.

Oamenii legii amintesc cetățenilor că pot fi victime ale mai multor tipuri de escrocherii:

  • Înscenarea unui accident rutier și apelarea rudelor pretinsei persoane implicate în accident, iar ulterior solicitarea unei sume mari de bani.
  • Apelurile telefonice parvenite din partea unei pretinse instituții bancare, prin care se cer datele cardului bancar și se extrag banii.
  • Escrocheria cibernetică operată prin spargerea profilului personal al victimei și solicitarea de a fi remise mijloace financiare de la prietenii virtuali.

Dacă în adresa Dvs. a parvenit un asemenea mesaj sau apel, sesizați imediat la 112.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.