VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Mama lui Igor Dodon, huiduită la Procuratura Anticorupție: Poliția a refuzat să o amendeze pe activista Maria Olari

Activista Maria Olari nu va fi pedepsită pentru faptul că a huiduit-o la Procuratura Anticorupție pe mama ex-președintelui Igor Dodon, Galina Dodon.

Igor Dodon a publicat un document semnat șeful IP Buiucani în care se menționează că în acșiunile activistei nu se prevăd elemente ale contravenției.

”Linșajul mediatic și atacul verbal violent la care a fost supusă mama mea în incinta Procuraturii Anticorupție este considerat normal de către organele de drept, care nu au găsit niciun semn de infracțiune aici. Deci orice cetățean poate fi umilit public în incinta Procuraturii sau CNA, fără a putea fi apărat prin lege? Asta e norma în „vremurile bune” sub Maia Sandu și procurora Veronica Dragalin?

Este clar că acest atac a fost nu doar tolerat în incinta Procuraturii Anticorupție, dar și înscenat de procurorii pe caz, agresoarea Maria Olari fiind înștiințată din ajun despre vizita mamei mele. Și e trist că șefa Procuraturii Anticorupție, doamna Dragalin, a început cariera sa prin mușamalizarea acestui caz rușinos, care nu-i face bine nici moral, nici profesional”, a scris Igor Dodon.

Totodată, ex-șeful statului a menționat că organele de drept au comis un abuz în privința acestui caz.

”Astăzi organele de drept subordonate puterii au comis un nou precedent, care va avea efectul de bumerang împotriva celor care acum sunt la putere și în funcții, dar peste o vreme nu vor mai fi.

Și să nu fie de mirare dacă prin ceva similar vor trece și cei care acum sunt la guvernare, iar furia poporului se va năpusti peste ei. Acest precedent nu le va permite să invoce legea, fiindcă ei înșiși își bat joc azi de ea și o anulează”, a mai menționat Dodon.

Amintim că în luna august, mama lui Igor Dodon a fost huiduită de activista Maria Olar, din momentul când a coborât din maşină şi până la intrarea în sala de audienţă la Procuratura Anticorupție. Femeia a fost numită de către activistă „hoață”. La un moment, Galina Dodon nu şi-a putut stăpâni lacrimile.

Fostul șef de stat, socialistul Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.