VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mama ex-președintelui Igor Dodon, citată la PA pentru a face cunoștință cu rezultatele expertizei privind munițiile găsite la domiciliul său în timpul perchezițiilor

Galina Dodon, mama ex-președintelui socialist Igor Dodon, s-a prezentat miercuri, 10 august, la Procuratura Anticorupție (PA), unde procurorii i-au comunicat rezultatul expertizei privind munițiile depistate la domiciliul său în timpul perchezițiilor efectuate în luna mai, în dosarul în care este vizat Igor Dodon.

Solicitată de Vocea Basarabiei, procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), ne-a comunicat că Galina Dodon, mama fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon, a fost citată la PA pentru a face cunostință cu rezultatul expertizei dispuse pe munitiile depistate la domiciliul acesteia în cadrul perchezițiilor în luna mai.

Pe 27 iulie, Galina Dodon s-a prezentat la PA, fiindu-i adusă la cunoștință învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogatire ilicită, susține procurora Mariana Cherpec.

Anterior, PA a anunța că în rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei ex-Președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată. Suma de 17 005,00 Euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat.

Atunci, procurorii au găsit și o recipisă pe care era indicat că soția lui Igor Dodon a plătit în august 2021, 25 de mii de euro, bani cash, drept arvună pentru utilaj de bucătărie. Ziarul de Gardă a identificat persoana care a semnat această recipisă. Potrivit Ziarului de Gardă, tranzacția duce spre cumnatul ex-președintelui, reținut de procurori în timp ce înghițea o recipisă, și spre o bază de odihnă „all inclusive” de pe malul Nistrului, achiziționată vara trecută.

Fostul șef de stat, socialistul Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după ce, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM. Descinderile au avut loc în baza unor bănuieli de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În prezent, Igor Dodon se află în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia își petrece mandatul de arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.