VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Instanța a obligat CEC să valideze mandatul de primar al orașului Căușeni, Anatol Donțu

Instanța de judecată a obligat Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni să valideze mandatul de primar al orașului Căușeni, Anatol Donțu. Despre aceasta anunță liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău.

„Victorie la Căușeni! Instanța de judecată obligă Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Căușeni să valideze mandatul de primar al lui Anatol Donțu, ales cu 76% din voturile cetățenilor. Coaliția monstruoasă Căușeni, care a influențat adoptarea unei hotărâri ilegale și cu iz politic a pierdut”, a scris politicianul.

Cu o reacție pe pagina sa de Facebook, a venit și primarul Anatol Donțu:

Amintim că ales cu 76,3% din voturi în primul tur de scrutin, mandatul de primar al orașului Căușeni al lui Anatolie Donțu a fost invalidat de Consiliul Electoral de Circumscripție Căușeni.

Menționăm că locuitorii orașului Căușeni și-au ales primarul din primul tur. Este vorba de Anatolie Donțu care până nu demult a mai deținut un mandat de primar, din partea Platformei Demnitate și Adevăr. În urma alegerilor generale locale Donțu a câștigat alegerile obținând în total 4.907 voturi, adică 76,30% din numărul total de voturi.

Potrivit datelor prezentate de CEC, pe locul doi cu o diferență covârșitoare a fost fostul președinte al raionului Căușeni, Nicolae Gorban, de la PSDE care a obținut 408 voturi, iar pe locul trei cu 355 de voturi s-a clasat Sergiu Babin de la PAS.

Citește și: Plîngău, după invalidarea mandatului primarului orașului Căușeni: Vom solicita demisii și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.