VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/Energia electrică s-ar putea scumpi din nou. Ce tarife solicită furnizorii

Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE-Nord) solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifului la energia electrică pentru consumatori. 

Cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, Premier Energy, solicită o majorare de până la 6,39 de lei/kWh (fără TVA) pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune, cu circa 1 leu și 62 de bani mai mult decât tariful actual.

La baza solicitării furnizorului Premier Energy se află „necesitatea de ajustare a veniturilor reglementate de furnizare a energiei electrice în legătură cu majorarea recentă a tarifelor de distribuție, costurile înregistrate pentru dezechilibre pentru luna iunie curent, precum și vânzările mai mici de energie”.

FEE-Nord solicită ANRE majorarea prețului de la 4,81 lei/ kWh la 5,68 lei/kWh (fără TVA). FEE-Nord solicită majorarea prețului din 1 decembrie.

Solicitare FEE Nord 23 Noiembrie 2022 by Sylvia Pusca on Scribd

Ultimele solicitări către ANRE au fost adresate la 2 noiembrie curent. Atunci, furnizorii cereau un preț de 4,88 lei per kWh pentru consumatorii din centrul și sudul țării, și respectiv, 6,03 lei pentru cei din nord. 

Ulterior, ANRE s-a întrunit în ședință și a aprobat un tarif de 4,77 lei pentru un kilowatt pentru consumatorii Premier Energy, iar pentru de FEE Nord – 4,81 lei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.