VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Dorin Chirtoacă riscă 10 ani de închisoare în dosarul parcărilor cu plată: Nu pot decât să “mulțumesc” pentru “acțiune” și “solidaritate”

Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă în dosarul parcărilor cu plată. Despre aceasta a anunțat ex-edilul Chișinăului pe o rețea de socializare.

”În loc să renunțe la învinuiri, procurorii cer 10 de închisoare într-un dosar fabricat la comanda politică a mafioților Plahotniuc și Dodon. Am demonstrat a doua oară, paragraf cu paragraf, falsurile și insinuările lor.

Nu voi face niciun comentariu până la pronunțarea soluției de către instanță.

Public însă toată informația pe care o am la dispoziție, așa cum am făcut-o întotdeauna”, a scris Chirtoacă.

Totodată, ex-primarul a subliniat că se va adresa ambasadelor europene și SUA, precum și organismelor internaționale în legătură cu abuzurile procurorilor.

”Sper să existe reacții și în societate în legătură cu aceste derapaje de la normele democratice, în caz contrar nu pot decât să “mulțumesc” pentru “acțiune” și “solidaritate””, a mai scris Chirtoacă.

Într-o scrisoare adresată instanței de judecată, Dorin Chirtoacă cere achitarea în prezentul dosar, dar și renunțarea la toate învinuirile ”nefondate și tragerea la răspundere a celor care se fac responsabili de abuzurile descrise
în acest proces, pe parcursul a 5 ani, începând cu 25 mai 2017”.

În mai 2017, Chirtoacă a fost arestat sub acuzaţii de corupție într-un caz privind parcările cu plată. În septembrie 2017, politicianul a fost acuzat într-un al doilea dosar penal pentru abuz de serviciu. Al treilea dosar penal a fost iniţiat pe baza acţiunilor ilegale ale primarului Chirtoacă privind calcularea salariilor unui număr de angajaţi ai Primăriei. 

Potrivit anchetatorilor de la Centrul Naţional Anticorupţie, Chirtoacă a cauzat daune bugetului local de circa 66 de mil. de lei prin acţiunile sale de primar.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut la 25 mai 2017, fiind plasat ulterior în arest la domiciliu. Ulterior, fostul edil a fost suspendat din funcţie.

Dorin Chirtoacă pledează nevinovat şi susține că dosarul i-a fost fabricat la comanda fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc. Fostul edil a încercat să-şi refacă cariera politică, participând la diferite scrutine, însă a acumulat un număr insuficient de sufragii. În toamna anului 2021, Chirtoacă a anunţat că se retrage din politică, după ce Dumitru Robu a fost desemnat pentru a doua oară procuror general interimar.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.