VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Delegația Procuraturii Generale și a procuraturilor specializate au participat la Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Procurorilor

Prucuratura Generală (PG) anunță că în perioada 26-29 septembrie 2022, delegația Procuraturii Generale, a Procuraturii Anticorupție și PCCOCS au participat la cea de-a 27 Conferință anuală și Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Procurorilor (AIP) care s-a desfășurat în Tbilisi, Georgia.

Programul evenimentului a fost dedicat celor mai actuale subiecte din activitatea procurorilor din întreaga lume, accentele fiind puse pe evoluția tipurilor de crimă cibernetică și investigarea acestora, necesitatea de acceptare a digitalizării și provocările în colectarea probelor digitale, spălarea banilor prin active virtuale, importanța investigaților financiare paralele.

La fel, în cadrul unei sesiuni speciale au fost puse în discuție acțiunile efective care pot fi întreprinse ca răspuns  la crimele de război.

Totodată, cu ocazia conferinței AIP a fost lansată o nouă Platformă virtuală de cooperare internațională pentru procurori, care va putea fi accesată de pe pagina de internet a AIP și care va facilita legătura între procurori din diferite state.

Evenimentul a numărat peste 400 de participanți din 65 de țări ale lumii.

Procuratura Republicii Moldova este membra a AIP din anul 2005.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.