VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Circa 200 de transportatori vor protesta în fața Guvernului săptămâna viitoare: Ce îi nemulțumește

Circa 200 de transportatori vor protesta în fața Guvernului la data de 9 noiembrie. Despre aceasta anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), care precizează că manifestațiile vor avea loc între orele 10:00 și 13:30.

Într-o declarație oficială, transportatorii menționează că sunt nemulțumiți de modificarea legislației în domeniul transporturilor rutiere.

Potrivit lor, proiectul de modificare a Codului Transporturilor Rutiere (CTR) în redacție actualizată conține prevederi care contravin principiilor legislației europene în domeniul transporturilor și angajamentelor asumate de R. Moldova de ajustare a legislației naționale la cea europeană.

Prin acest proiect se favorizează schemele de corupție din ANTA, se menține și se legalizează abuzurile grupării Vîlcu-Andronachi, care continuă să gestioneze majoritatea gărilor din țară, se instituie pârghii de amestec în activitatea de afaceri și obstacole a activității de transport, toate fiind incompatibile cu legislația europeană. Totodată, modificările urmăresc implementarea schemelor corupționale în domeniul transporturilor”, precizează APOTA.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.