VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

DOC/ CC anunță că sesizarea privind partidul Șor se află la examinare

Curtea Constituțională anunță că sesizarea privind verificarea constituționalității Partidului „ȘOR” se află la examinare.

În procedura Curții se află spre examinarea sesizarea nr.184h/2022 referitoare la verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”. În legătura cu această cauză au fost solicitate opinii de la partidul vizat și de la autorități. Evoluția cauzei va fi reflectată pe pagina web a Curții Constituționale”, anunță CC.

Menționăm că la data de 9 noiembrie, Guvernul a aprobat sesizarea înaintată de Ministerul Justiției în adresa Curții Constituționale, prin care cere scoaterea Partidului Politic Șor în afara legii.

În sesizarea înaintată de Executiv sunt prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până acum, Partidul Șor a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.