VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deputatul Radu Marian, critici la adresa primarului Capitalei, Ion Ceban: Îl acuză de lipsă de patriotism și relații cu serviciile secrete rusești

Deputatul PAS, Radu Marian, îl critică dur pe edilul Capitalei, Ion Ceban, pentru lipsă de patriotism și relații cu serviciile secrete rusești.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Radu Marian menționează că Ion Ceban reprezintă ”un pericol pentru securitatea națională”.

Vreau să mă expun pe un subiect anunțat anterior. După cum cunoașteți, autoritățile americane au anunțat recent că partidul lui Ivan Ceban primește ajutor de la agenții FSB rusesc, și au indicat că activitatea acestui partid este intens coordonată cu eforturile Kremlinului de a șantaja energetic Republica Moldova. Serviciile de inteligență americane sunt printre cele mai bine informate din lume. Acestea au anticipat până la cele mai mici detalii invazia rusă în Ucraina și au oferit informații cruciale autorităților ucrainene, care le-au permis să reziste asaltului inițial. Așa că orice alegații care vin de la această sursă trebuie tratată cu cea mai mare seriozitate.

Aceste informații referitoare la Ceban coincid și cu investigațiile jurnalistice (ex. Rise) și cu aspectele care sunt deja cunoscute în țara noastră. Am urmărit și ultimele prestații ale acestuia la TV și mă tem că în persoana lui Ivan Ceban, avem de-a face cu pericol pentru securitatea națională și cu un politician cel puțin la fel de periculos Dodon”, a scris deputatul.

Totodată, Radu Marian îl compară pe Ion Ceban cu ex-președintele Igor Dodon.

”Este la fel de mincinos. El spune că nu a primit ajutor de la FSB pentru a câștiga localele din 2019, dar în același timp a recunoscut că agentul FSB Gudilin a lucrat cu el in campania din 2019 și la strategia de dezvoltare a orașului Chișinău, având probabil acces la hărți și informații extrem de sensibile. Este la fel de lipsit de valori. El se face nu că nu vede invazia brutală a invaziei ruse din Ucraina și nu vede rachetele rusești care tranzitează spațiul țării noastre.

Este la fel nesincer. Acesta și-a schimbat radical opinia față de integrarea europeană, de la un oponent aprig al Acordului de Asociere cu UE în 2014, la așa numit „susținător”. Este la fel de ezitant. Fuge de întrebările despre posibila finanțare ilegală din partea Kremlinului și suportul din partea FSB pentru partidul său.

Este la fel de neserios. A promis că va izola termic 400 de blocuri, dar nu a finalizat niciunul din a ceste proiecte. A promis ajutor de 1200 lei pentru pensionari pe timp de iarnă, dar a oferit de câteva ori mai puțin. A promis 20 de grădinițe noi, dar a finalizat doar 3. Apreciez reparația trotuarelor și scoaterea panourilor publicitare, dar cele mai importante promisiuni sunt departe de a fi realizate, deși intrăm în ultimul său an de mandat.

Este la fel de ipocrit. Acesta refuză să recunoască efectele devastatoare ale șantajului energetic al Rusiei împotriva Republicii Moldova, care au dus la creșteri considerabile de tarife”, a mai scris Marian.

Mai mult, acesta a subliniat că cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de Ion Ceban din politica moldovenească ar fi ca moldovenii să nu-l mai voteze pe acesta la următoarele alegeri.

”De la un politician, oamenii așteaptă sinceritate, integritate, profesionalism și patriotism, iar aceste lucruri din păcate lipsesc la Ceban. Cum spuneam, cred că în persoana lui avem de-a face cu un risc de securitatea națională. De ce? Pentru că această persoană acceptă suportul logistic și financiar al Kremlinului, știind că Rusia este un stat agresor, care nu doar că poartă un război injust împotriva Ucrainei, dar încearcă să destabilizeze Republica Moldova. Multe lucruri trebuie clarificate și probabil multe alte lucruri vor ieși la iveală despre legăturile lui Ceban cu Kremlinul. El se înșeală amarnic crezând cu oamenii nu văd aceste lucruri.

Cea mai eficientă metodă ca astfel de politicieni să nu ajungă la putere este ca oamenii să nu-i mai voteze. Cetățenii nu vor tolera politicieni care lucrează pentru interesele unui stat agresor”, a conchis deputatul.

Amintim că primarul Capitalei, Ion Ceban, a acuzat guvernarea PAS și conducerea Moldovagaz de delapidarea unei sume fabuloase din schema gazelor naturale. Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că cetățenii R. Moldova ar fi furați de milioane de dolari prin intermediul unei noi scheme de procurare a gazelor naturale.

„Eu vreau să vă spun acum în premieră, că domnul Spînu cu domnul Ceban și cu mai mulți factori de decizie de la Gazprom au o înțelegere. Și mai mult decât atât, mă fură pe mine și pe dumneavoastră și pe toți locuitorii Municipiului, și nu doar. Întrebați-l pe Spînu cine a inventat schema, ocolind legea 743 și a mers pe o nouă procedură, să cumpere zilnic și nu săptămânal? Cine este beneficiarul final al volumelor pentru care plătim noi cu dumneavoastră, fie că este Transnistria sau cineva mai departe. Eu voi face datele publice. Noi suntem delapidați de milioane de dolari, de o guvernare coruptă”, a declarat Ion Ceban.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.