VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Apărătorii ex-președintelui Dodon cer, printr-o scrisoare deschisă, procurorei-șefe a PA achetarea persoanelor implicate în incidentul cu mama sa

Avocații ex-președintelui R. Moldova, socialistul Igor Dodon, cercetat în două dosare penale, au expediat o scrisoare deschise în adresa procurorei-șefe a Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, președintei R. Moldova, Maia Sandu, precum și Delegației Uniunii Europene (UE), prin care solicită „investigarea și tragerea la răspundere contravențională a persoanelor care au comis actul de huliganism” în raport cu mama lui Igor Dodon, Galina Dodon.

„Solicităm tragerea la răspundere penală, precum și inițierea, conform legii,a procedurilor disciplinare în privința procurorilor și ofițerilor care au divulgat neautorizat datele urmăririi penale în acest caz. La fel, în calitatea noastra de avocati și cetățeni ai acestei tari,sperăm că asemenea practici în instituția pe care o conduceți vor înceta”, se arată în scrisoarea semnată de către avocații ex-președintelui Dodon.

Totodată, avocații cer„tragerea la răspundere penală și a procedurilor disciplinare în privința procurorilor care au divulgat neautorizat datele urmăririi penale în acest caz.”

Scrisoarea a fost publicată de către Nicolae Posturusu, unul dintre avocații socialistului Igor Dodon.

Foto: Facebook/Nicolae Posturusu
Foto: Facebook/Nicolae Posturusu
Foto: Facebook/Nicolae Posturusu

La 10 august, Galina Dodon, mama ex-președintelui socialist Igor Dodon, s-a prezentat la Procuratura Anticorupție (PA), unde procurorii i-au comunicat rezultatul expertizei privind munițiile depistate la domiciliul său în timpul perchezițiilor efectuate în luna mai, în dosarul în care este vizat Igor Dodon.

Atunci, mama lui Igor Dodon a fost huiduită de activista Maria Olar, în momentul în care intra în clădirea Procuraturii Anticorupție.

Procuratura Anticorupție a venit cu o notă informativă oficială referitor la incidentul produs. Potrivit notei, Procuratura „își manifestă dezacordul cu producerea acestui incident și susține că persoanele citate la Procuratura Anticorupție nu trebuie să fie supuse la așa fel de tratament”.

Igor Dodon este cercetat în două dosare – unul denumit generic „Energocom” și al doilea – Îmbogățire ilicită, dosar în care este învinuit pentru patru capete de acuzare.

Îmbogățirea ilicită este una din acuzațiile procurorilor la adresa fostului președinte al țării, socialistul Igor Dodon, alături de alte trei capete: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală și trădare de Patrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.