VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Angajații MAI var avea uniforme noi de model european

Toți angajații sistemului afacerilor interne vor avea modele noi de uniforme. Un proiect de Hotărâre care stabilește un model unic al uniformei, conceput după modelul European, a fost aprobat la 13 septembrie în ședința de Guvern.

Funcționarii publici cu statut special din cadrul aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, autorităților administrative și instituțiilor din subordinea acestuia vor fi asigurați cu uniforme noi.

Uniforma are trei modele de bază – de serviciu, de campanie/patrulare și de ceremonie. Culorile de bază ale uniformei sunt albastru închis și alb, cu elemente aurii/argintii. Componentele principale includ coifura (chipiu/bonetă/fes, beretă), pantaloni semi-ajustați/fustă și cămașa de culoare albă.

„În context, în procesul de asigurare și port al uniformei s-a constatat că unele elemente vestimentare, datorită condițiilor climaterice și de mediu în care își desfășoară activitatea funcționarul public cu statut special-militar, se uzează înainte de termenul stabilit, la descrierea elementelor uniformei s-a optat pentru o materie primă cu calități termice superioare, care să contribuie la creșterea confortului în purtare. Prin proiect s-a optat excluderea din normă a elementelor de echipament care au devenit impracticabile”, se menționează în nota informativă a proiectului MAI.

Trecerea la noile uniforme se va realiza eșalonat, după expirarea termenelor de utilizarea a uniformei existente la moment.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.