VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția Moscovei privind expulzarea șefului Sputnik Moldova. Explicațiile Guvernului de la Chișinău

Moscova reacționează la decizia autorităților Republicii Moldova e a-l expulza din țara noastră pe directorul agenției Sputnik Moldova, Vitalii Denisov. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, consideră decizia autorităților de la Chișinău drept o „atitudine inadecvată față de conceptul de democrație”. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că șeful portalului pro-rus ar fi fost implicat în treburile interne ale R. Moldova, „fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării”.

Nu este o unică acțiune de acest fel, ci o altă verigă în lanțul atitudinii inadecvate a actualelor autorități moldovenești față de conceptul de democrație. Aparent, ei nu știu ce înseamnă asta, nu știu ce e libertatea de exprimare, nu știu despre drepturile și libertățile jurnaliștilor. Canalele rusești sunt închise, politologii, observatorii, experții, care au legătură și cu mass-media sunt reținuți sau li se interzice accesul de a intra pe teritoriul Moldovei. Aceasta este pur și simplu o curățare a propriului câmp informațional”, a declarat Zaharova.

În același timp, reprezentanții Guvernului au declarat că prin deportarea lui Vitalii Denisov, autoritățile protejează interesele cetățenilor R. Moldova.

Autoritățile au toleranță zero împotriva știrilor false. Instituția din care făcea parte cetățeanul respectiv se ocupa constant cu atacuri informaționale, cu minciună, propagandă și dezinformare. Mesajul nostru este unul clar: vom continua să protejăm interesele cetățenilor Republicii Moldova. Depinde de fiecare din noi, de întreaga societate, indiferent de ideologia politică sau limba pe care o vorbim, să nu permitem nimănui să ne dezbine sau să ne slăbească țara prin intermediul propagandei și conținuturilor malițioase”, a menționat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Inspectoratul General pentru Migrație a confirmat pe 13 septembrie că șeful portalului Sputnik Moldova a fost expulzat din Moldova. Potrivit instituției, acesta a fost declarat persoană indezirabilă în țara noastră „în legătură cu implicarea în treburile interne ale R. Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre”.

Portalul de știri Sputnik.md, controlat și finanțat de Moscova, este blocat de SIS din 26 februarie 2022, pentru „incitare la ură și război”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.