VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ajutorul minim de stat pentru întreprinderi a fost majorat până la cinci milioane de lei

Ajutorul minim acordat de stat întreprinderilor din țară, pentru o perioadă de trei ani, a fost majorat de la două la cinci milioane de lei. Decizia a fost votată de executiv, la propunerea Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. 

Potrivit Guvernului, creșterea pragului minim va extinde lista de companii eligibile, astfel încât de programele de ajutor de stat vor putea beneficia inclusiv întreprinderile mici și mijlocii. Prin urmare, vor fi atrase investiții noi, va fi încurajată dezvoltarea afacerilor și facilitată inovarea în cadrul companiilor beneficiare. 

 „Companiile care vor primi ajutor de stat, conform pragului de minimis majorat, vor putea să investească în cercetare și dezvoltare, să-și modernizeze infrastructura, să îmbunătățească calitatea produselor sau să-și extindă prezența pe piață. Astfel, vor putea concura pe piața internă și se vor putea extinde pe piețele internaționale”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

 Valoarea totală a ajutorului de minim de stat acordat unei întreprinderi care prestează servicii de interes economic general nu depășește 10 milioane de lei pentru o perioadă de 3 ani, iar valoarea totală a ajutorului acordat unei întreprinderi care efectuează transport de mărfuri în contul terților sau contra cost nu va depăși pragul de 2,7 milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.