VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Profesorii din Capitală nu și-au primit salariile pentru noiembrie: Reacția Ministerului Finanțelor la acuzațiile lui Ion Ceban

Angajații din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău nu și-au primit salariile pentru luna noiembrie. Într-o postare pe o rețea de socializare, edilul Capitalei, Ion Ceban, subliniază că restanțele au apărut din cauza unor probleme în sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, gestionat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe.

În acest sens, primarul menționează că a expediat o scrisoare în adresa Ministerului Finanțelor prin care solicită să se ia măsuri urgent pentru a rezolva această problemă.

Din cauza erorilor tehnice apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, gestionat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe, a apărut o problemă în reținerea achitării salariale și a altor plăți în instituțiile din sistemul educațional. Am solicitat Ministerului Finanțelor să ia măsuri cât mai urgent ca în următoarele zile să fie posibilă achitarea plăților. În acest sens am semnat o scrisoare și sperăm la soluționarea rapidă a problemei”, a scris edilul.

Contactată de Vocea Basarabiei, șefa Serviciului Comunicare din Cadrul Ministerului Finanțelor, Cristina Nicolau, a menționat că ”reținerea achitării salariilor pentru luna noiembrie angajaților din instituțiile de învățământ municipale nu este cauzată de probleme apărute în Sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, ci de introducerea tardivă de către municipalitate a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 777 din 11 noiembrie 2022, în sistemul informațional”.

”Aceste modificări puteau fi operate încă din 15 noiembrie, iar municipalitatea a inițiat procedura de introducere a datelor în sistemul informațional abia pe data de 7 decembrie curent. Totodată, la importul datelor în sistemul informațional, s-au comis erori din partea administratorului de buget, adică de către primăria mun. Chișinău”, a precizat Cristina Nicolau.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.