VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dmitri Peskov: Kremlinul nu vede posibile negocierile de pace cu Ucraina

Kremlinul nu vede posibile negocierile de pace cu Ucraina atâta vreme cât dialogul cu Rusia rămâne interzis de legislația Kievului sau cât timp Occidentul nu permite Kievului să fie flexibil în această privință. Declarații în acest sens au fost făcute miercuri, de purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Comentând o declarație a ministrului de externe turc Mevlut Cavusoglu, care a spus că Rusia era dispusă să discute cu Ucraina, Peskov a spus:

„În situația în care președintele Ucrainei are interdicția de a ne contacta din cauza legislației ucrainene iar când Occidentul este evident reticent să permită Kievului orice flexibilitate aici, nu se poate discuta nicio perspectivă (pentru dialog) în acest moment”, potrivit Digi24.ro.

„Rusia întotdeauna a fost pregătită să rezolve problemele prin negocieri”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Iar președintele Putin a spus în mod repetat că încă suntem pregătiți pentru acest lucru”.

„Desigur, am prefera să atingem scopurile noastre prin căi pașnice și diplomatice”, a adăugat acesta. Peskov a recunoscut că nu sunt momentan posibile niciun fel de discuții atâta vreme cât în Ucraina există o interdicție legislativă asupra negocierilor cu Rusia. Ankara sprijină planul anterior propus de președintele Volodimir Zelenski privind un acord pașnic, a spus marți șeful diplomației turce, Cavusoglu.

Wall Street Journal a relatat pe 22 decembrie, citând surse americane și europene anonime, că Kievul lucra la detaliile finale ale propunerii lor de aplanare pașnică a conflictului, care ar putea fi făcută publică în februarie.

Anterior, Zelenski a declarat într-o întrunire cu Congresul SUA, ca urmare a discuțiilor sale cu președintele american Joe Biden, că cei doi au vorbit propunerile Kievului pentru a rezolva conflictul din Ucraina.

Potrivit lui Zelenski, Biden sprijină inițiativa Ucrainei de a organiza un summit global pentru pace în vederea discutării acestor propuneri. Oficialii ruși au avertizat în mod repetat că „orice plan de pace” privind Ucraina ar trebui să ia în considerare noile realități, anume anexarea celor patru regiuni ucrainene la Rusia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.