VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vladimir Bolea, despre restructurarea ANSA: În R. Moldova e un surplus de directori

Începe reforma Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Agențiile din raioane își pierd statutul de personalitate juridică și devin subdiviziuni teritoriale ale ANSA Chișinău. Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, spune că restructurarea va eficientiza activitatea ANSA.

Potrivit oficialului, la subdiviziunile teritoriale vor dispărea doar funcțiile de directori, însă niciun angajat nu-și va pierde locul de muncă.

Potrivit notei informative a proiectului de hotărâre privind reorganizarea ANSA, urmează a fi create 10 subdiviziuni teritoriale pentru siguranța alimentelor. Entitățile vor avea statut de direcție, fiindu-le retras statutul de personalitate juridică.

„ANSA are 10 filiale în raioane. Fiecare are personalitate juridică, ceea ce înseamnă în realitate că avem 10 ANSA în raioane și încă o agenție în centru. Noi anulăm personalitatea juridică a acestora. Acest lucru este în beneficiul ANSA și a modului în care instituția funcționează. Republica Moldova este o țară foarte mică pentru a avea 10 ANSA la nivel de raioane, cu ștampilă, cu conturi, cu directori, cu o mulțime de șefi”, a spus Vladimir Bolea în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV, potrivit IPN.

Ministrul dă asigurări că nu există niciun risc ca angajații de la ANSA teritoriale să-și piardă locurile de muncă în urma restructurării. Vladimir Bolea spune că doar conducătorii acestor instituții nu se vor mai regăsi în funcțiile de șefi, ci vor activa în calitate de medici veterinari sau inspectori ANSA.

„Cei care sunt medici veterinari, vor lucra în calitate de medici veterinari. Acum în Republica Moldova este un mare deficit de cadre. Dar nu e neapărat să lucrezi director ANSA. Poți să lucrezi medic veterinar, inspector ANSA, nu cred că cineva are de gând să dea pe cineva afară pentru că sunt locuri vacante peste tot și toată lumea caută specialiști. În Moldova e un surplus de directori, iar oamenii care să muncească în calitate de inspectori sunt la mare căutare. Cine vrea să muncească are întotdeauna un loc de lucru”, a mai spus ministrul agriculturii și industriei alimentare.

Proiectul de hotărâre privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului.

Documentul stabilește efectivul-limită de personal al ANSA în număr de 1194 de unităţi, din care 255 de unităţi pentru aparatul central, 148 de unităţi pentru posturile de inspecţie la frontieră şi 791 de unităţi pentru subdiviziunile teritoriale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.