VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Distribuirea salariilor în sectorul bugetar va fi efectuată prin sistemul „MPay”

Începînd cu 1 ianuarie 2024, unitățile cu autonomie financiară și unitățile bugetare vor distribui plățile salariale la conturile salariaților prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice „MPay”. Aceeași modalitate este utilizată în prezent la distribuirea prestațiilor sociale de stat.

În cadrul ședinței plenare de joi, 13 octombrie, deputații au votat în lectura a doua proiectul de modificare a Legii salarizării și Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Potrivit reprezentanților Legislativului, adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale, contribuind la reducerea efortului operațional al instituțiilor publice, și va micșora cheltuielile legate de operațiunile de transfer. 

Distribuirea salariilor la conturile de plăți ale salariaților de către unitățile bugetare prin sistemul „MPay” va fi obligatorie și se va face prin intermediul Agenției de Guvernare Electronică.

În prezent, prin „MPay” sunt distribuite 26 de tipuri de prestații sociale, prin intermediul tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova, precum și a doi prestatori nebancari, inclusiv Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.