VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Discuțiile privind fuziunea USM și UTM sunt amânate. Universitatea de Stat așteaptă ca Guvernul să soluționeze mai multe probleme financiare

Universitatea de Stat din Moldova anunță despre amânarea negocierilor privind fuziunea cu Universitatea Tehnică a Moldovei, până în momentul în care poziția Guvernului, privind finanțarea adecvată a viitoarei instituții, va fi clară și vor fi garanții ferme în acest sens.

„Această decizie a conducerii și a Senatului USM este motivată de dorința de a proteja interesele comunității noastre academice, de a asigura stabilitatea financiară până la fuziune și necesitatea unor răspunsuri clare la subiectele propuse pentru discuție în cadrul întrevederii Consiliului Rectorilor cu Prim-Ministrul și Ministrul Educației Cercetării, din 30.04.2024. Este imperios să fie asigurate garanții și angajamente ferme din partea autorităților guvernamentale privind finanțarea adecvată a universităților. Prioritatea noastră este să asigurăm un mediu stabil și predictibil pentru studenți, personalul academic și administrativ, evitând orice perturbări cauzate de incertitudinea financiară. Vom continua dialogul cu autoritățile statului în vederea demarării și finalizării corecte a procesului de fuziune a USM și UTM”, se arată într-un comunicat al USM.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.