VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Antony Blinken ajunge miercuri la Chișinău. Șeful diplomației americane se întâlnește, în după-amiaza de mâine, cu Maia Sandu

Șefa statului, Maia Sandu, va avea o întrevedere, în după-amiaza de mâine, cu secretarul de stat american, Antony Blinken, care efectuează o vizită la Chișinău. Maia Sandu va discuta cu secretarul Blinken despre sprijinul Statelor Unite pentru modernizarea R. Moldova: dezvoltarea economică, consolidarea securității energetice, implementarea reformelor democratice și progresul în parcursul european. 

Președinția anunță că Sandu și Blinken vor susține co conferință de presă la ora 17.30. În contextul vizitei oficialului american, Poliția Națională anunță că accesul persoanelor va fi limitat în unele locuri publice din centrul capitalei și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău.

Astfel, între orele 08.00 și 21.00, va fi limitată și desfășurarea manifestărilor în masă, vor fi suspendate lucrările de reparație a drumurilor și a rețelelor electrice sau termice, precum și de tăiere a arborilor în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială.

Aceasta va fi a doua vizită a lui Antony Blinken în Republica Moldova, după cea din martie 2022. 

Statele Unite sunt unul dintre cei mai importanți parteneri și susținători ai Republicii Moldova. Începând cu anul 1992, Guvernul SUA a sprijinit Moldova cu finanțare care depășește 2,5 miliarde de dolari. De la izbucnirea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Statele Unite au oferit Moldovei asistență financiară în valoare de 774 de milioane de dolari, dintre care 300 de milioane sunt destinate depășirii crizei energetice și consolidării securității energetice. Din aceste fonduri, 80 de milioane de dolari au fost folosite pentru compensarea facturilor la gaz natural și electricitate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.