VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Diplomația rusă, deranjată că nu va mai putea promova ”spiritualitate” în Moldova

Ministerul rus de Externe este deranjat că prin decizia Parlamentului Republicii Moldova de a reduce numărul angajaților misiunii diplomatice de la Chișinău vor fi grav afectate ”relațiile bilaterale culturale, spirituale și de afaceri”. Este reacția reprezentantului Departamentului pentru statele CSI din cadrul Ministerului rus de Externe, Aleksei Polișciuk.

”Considerăm decizia Chișinăului ca un alt pas neprietenos care vizează distrugerea relațiilor ruso-moldovenești. Cu toții am observat campania antirusă care a precedat această decizie cu acuzații nefondate și neadevărate la adresa Ambasadei Rusiei de amestec în treburile interne ale Republicii Moldova și activități de spionaj. Acum, posibilitatea de a le oferi servicii consulare, precum și asistență în stabilirea și dezvoltarea contactelor culturale, umanitare, spirituale, de afaceri și personale cu Rusia va fi limitată”, a declarat oficialul rus.

Amintim, numărul diplomaților din Federația Rusă acreditați în Moldova va fi limitat. Potrivit unei decizii publicate de Ministerul de Externe, numărul funcțiilor diplomatice va fi redus la 10 persoane, iar al personalului tehnic – la 15.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.