VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Votat! La frontiera moldo-ucraineană va fi construit un pod peste râul Nistru

La frontiera de stat moldo-ucraineană va fi construit un pod peste râul Nistru, în zona localităților Cosăuți – Yampil. Ratificarea acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a fost votat în prima și a doua lectură de 57 de deputați.

Inițiativa de a construi acest pod peste râul Nistru a fost enunțată încă în anul 2012.

Potrivit autorităților atât din Republica Moldova, cât și din Ucraina, acest proiect va facilita legăturile economice între cele două regiuni, precum și conexiunile cu alte state. Mai exact, construcția podului va asigura conexiunea rețelei de drumuri prin zona de est a Republicii Moldova la rețeaua de drumuri trans-europene TEN-T.

Acest lucru va avea drept rezultat facilitarea comerțului și mobilității cetățenilor, precum și va spori rolul pe care îl are Republica Moldova în calitate de legătură dintre statele Uniunii Europene și statele vecine.

Potrivit Acordului, Guvernul Ucrainei va asigura finanțarea pentru proiectul tehnic, pentru construcția podului și pentru infrastructura conexă pe teritoriul său, iar Republica Moldova va asigura construcția infrastructurii rutiere conexe de pe teritoriul său.

Cheltuielile necesare pentru acest lucru vor fi stabilite după elaborarea unui studiu de fezabilitate. De asemenea, urmează a fi încheiat un acord separat pentru întreținerea uletrioară a podului. Lucrările urmează a fi finalizate până la finele anului 2025.

Acordul dintre guvernele Republicii Moldova și Ucrainei privind construcția podului transfrontalier peste râul Nistru a fost semnat la Kiev la 12 iunie 2023.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.