VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Diplomația britanică, în sprijinul Kievului. Cameron avertizează SUA despre pericolul întârzierii votului în Congres

Statele Unite riscă securitatea Occidentului întârziind ajutorul pentru Ucraina, avertizează ministrul de Externe al Marii Britanii, David Cameron, cu prilejul vizitei pe care urmează să o efectueze la Washington, relatează Agerpres.

David Cameron îi va transmite președintelui Camerei Reprezentanţilor, republicanul Mike Johnson, să-şi convingă colegii să nu mai blocheze pachetul de ajutor în valoare de 61 de miliarde de euro solicitat de administrația Biden pentru Ucraina.

Marea Britanie s-a angajat să furnizeze un ajutor de 2,5 miliarde de lire sterline (3,1 miliarde de dolari) pentru Ucraina, în timp ce Uniunea Europeană va aloca 50 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari) în patru ani. Într-un articol de opinie comun publicat în The Telegraph, David Cameron şi omologul său francez Stephane Sejourne lansează un apel către ceilalţi aliaţi să suplimenteze finanţarea pentru Ucraina.

„Suntem amândoi foarte clari – Ucraina trebuie să câştige acest război. Dacă Ucraina pierde, pierdem cu toții”, afirmă cei doi miniștri de externe. Semnalând nevoia de a spori sprijinul internaţional pentru Ucraina, David Cameron şi Stephane Sejourne au mai transmis: „Nu ţine de Franţa şi de Marea Britanie singure să rezolve aceste provocări. Dar, împreună, îi putem atrage pe alţii alături de noi în depăşirea lor”. Duminică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că ţara sa va pierde războiul declanșat de Vladimir Putin la 24 februarie 2022 în lipsa sprijinului Statelor Unite. În precedenta sa vizită la Washington, Cameron i-a comparat pe cei care blochează sprijinul american către Ucraina cu cei care au încercat să evite conflictul cu Germania nazistă în deceniul 1930-1940. În afară de Mike Johnson, Cameron ar urma să se întâlnească la Washington cu secretarul de stat Antony Blinken, transmite Agerpres.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.