VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 150 de mii de persoane au mers să plătească prima pentru asistența medicală

Peste 150 de mii de persoane au achitat în primul trimestru al acestui an prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Această cifră este în creștere cu aproximativ 58 de mii față de aceeași perioadă a anului trecut, transmite IPN.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurare în Medicină, cei mai mulți dintre plătitori, peste 74 de mii, au achitat prima în mărime de 2028 de lei. Este vorba despre fondatorii de întreprindere individuală și de gospodărie țărănească, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alți cetățeni care nu sunt angajați și nici asigurați de Guvern etc.

Alte circa 70 de mii de persoane, proprietari de teren agricol, au plătit prima în valoare de 1014 lei.

În același timp, în jur de 4600 de cetățeni care desfășoară activități independente în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, au achitat prima de asigurare în mărime de 1622 de lei, iar cca 1500 de persoane au plătit pentru asigurarea medicală câte 4056 de lei.

Volumul mijloacelor financiare acumulate în primele trei luni ale anului curent în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală din achitarea primei în sumă fixă a fost de peste 221 de milioane de lei, mai mult cu aproape 60 de milioane comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.