VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Die Welt: Rusia a pierdut în cinci luni de război cu Ucraina de câteva ori mai mulți soldați decât SUA în opt ani de lupte în Irak

Pierderile rușilor în cinci luni de invazie în Ucraina sunt mult mai mari decât pierderile americanilor în cei opt ani de război din Irak, scrie cotidianul german Die Welt, citat de UNIAN și preluat de Deschide.md.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, 25.000 de soldaţi ruşi au murit până în prezent. CIA dă o cifră mai mică, de aproximativ 15.000 de morți. În ambele scenarii, pierderile rușilor în cinci luni de invazie în Ucraina sunt de câteva ori mai mari decât cele ale americanilor în opt ani de război în Irak, aproape 4.500 de morți.

”Din afară este dificil să se determine numărul exact al pierderilor umane ale Rusiei. Dar diverse indicii pot ajuta la construirea unei imagini relativ clare. Și această imagine spune că armata rusă are probleme semnificative de personal” a spus Andras Ratz, expert în securitate și analist la Consiliul German pentru Afaceri Externe.

Ratz estimează numărul de soldați ruși uciși la cel puțin 20.000. Regula de bază este că, pentru fiecare soldat ucis, trei sunt răniți.

Există o mulțime de dovezi că Putin nu are suficienți militari, notează analistul. Un indiciu în acest sens reprezintă utilizarea Gărzii Naționale, care este de fapt instruită pentru operațiuni interne, precum și utilizarea excesivă a mercenarilor din grupul Wagner.

Rusia încearcă acum cu disperare să completeze trupele, propunând salarii de 3 mii de dolari, formând batalioane de voluntari, mărind limita de vârstă pentru soldații prin contract, recrutând forțat populația din teritoriile ocupate din estul Ucrainei și din Cecenia, precum și deținuții din închisori.

”Acești oameni sunt slab pregătiți, demotivați și prost echipați. În esență, sunt doar carne de tun” spune Ratz.

Mobilizarea generală, desigur, ar schimba total situația. Fără ea, armata rusă se va confrunta cu momente dificile, prezice Ratz.

”Oamenii cred întotdeauna că armata rusă este nenumărată. Dar nu este așa. Fără mobilizare generală, cred că este extrem de îndoielnic că vor putea cuceri restul regiunii Donețk” spune analistul.

De asemenea, au fost înregistrate pierderi uriașe de echipamente militare.

În special, pe platforma analitică Oryx au fost înregistrate peste 4.800 de tancuri, elicoptere și lansatoare de rachete rusești distruse sau capturate.

”Sunt cifre extrem de mari și doar pierderi verificabile. Există un singur scenariu imaginabil în care armata pierde foarte mult material fără să piardă vieți: o retragere grăbită, dar armata rusă atacă” spune Ratz.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.