VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rușii mută trupe din Donbas pe Frontul de Sud, la Herson și Zaporojie

În evaluarea de luni noapte spre marți dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington a transmis că rușii au început încă de acum două săptămâni să mute trupele din Donbas pe Frontul de Sud din Ucraina.

Institutul pentru Studiul Războiului evaluează că rușii vor relua ofensivele pe Frontul de Sud, în regiunile Zaporojie și Herson. Mișcarea a fost anticipată și de ucraineni, care observaseră în urmă cu trei zile că trupele ruse relocate în sud nu au echipament defensiv, ci ofensiv.

În Donbas, rușii nu au condus nicio operațiune ofensivă la nord de Sloviansk sau în jurul orașului Siversk, confirmând implicit o oprire de facto a operațiunilor din această direcție.

Și consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Rostislav Smirnov, a anunțat că rușii își concentrează trupele militare în regiunile din sudul Ucrainei.

Amintim că regiunea Herson se află la peste 200 de km de hotarul cu RM, și la 285 de km de orașul Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.